За колективниот имунитет – уште еднаш!

Заштитата против заразните болести се темели на стекнување на специфичен имунитет. Тоа подразбира формирање на специфични антитела во организмот, кога во него ќе навлезе...

Се случи нешто невидено, светот се сплоти во заедничката борба

На светло на денот, некаде во средината на декември 2019 година, во Кина се појави нов жител на планетава Земја. Жител со микродимензии, вирус,...

Проф. д-р Даниловски: Мерките не треба да предизвикаат повеќе штета од...

ЗА КОЛЕКТИВНИОТ ИМУНИТЕТ И ЗА НЕКОИ ДРУГИ НЕШТА... Колективен имунитет е форма на индиректна заштита од заразна болест која се јавува кога голем процент од...

ПОСЛЕДНИ