Станете милионер на насмевки

0

Насмевката е најмалото и најзабележително движење на усните, каде се вклучени сите наши емоции. Златниот ѓердан можеби ќе го надополни совршено вашиот изглед, но само вашата насмевка може да го исполни вашиот живот.

Насмевката е вашиот прв израз на лицето …

Насмевката не чини ништо, но создава многу …

Ги збогатува оние кои ја примаат, без да ги осиромаши оние кои ја даваат …

Насмевката се случува во еден миг, а понекогаш во нечија меморија може да трае вечно …

Создава среќа во домот …

Таа е најдобриот природен противотров за невољи …

 

Насмевката не може да се купи или позајми, но може да се укради …

Вистинската насмевка може да го зголеми вашето расположение …

Вашето тело е порелаксирано додека се смеете …

Насмевката е заразна …

Додека се смеете на вашето лице може да се активираат од 5 до 53 мускули …

Бебињата по самото рагање веднаш имаат способност да се насмевнат …

Насмевката е препознатлив израз на лицето …

Жените се насмевнуваат дневно повеќе од мажите …

Насмевката е попривлечна од шминката …

Постојат 19 различни видови на насмевка …

Насмевката не создава брчки, виновникот за тоа е еластичното намалување на кожата …

Дури и ако ставите лажна насмевка на лицето, таа ќе ве расположи …

Полесно е да се насмевнеш отколку да објаснуваш зошто си тажен …

Насмевката ослободува ендорфин …

Насмевката може да се слушне …

Луѓето кои често се смеат живеат во просек седум до дваесет години подолго отколку оние кои се тажни …

Насмевката може да ве заштити од настинка, така што со намалување на стресот се зголемува имунолошкиот систем и бројот на белите крвни клетки, корисни антитела кои помагаат во борбата против инфекции и болести …

Постојат неколку човечки гестови кои излегуваат од јазичните бариери на целиот свет, а насмевката е една од нив …

Насмевката може да ве нап …

Насмевката е еден од најчестите комплименти …

Доколку сте жена ќе изгледате многу попривлечно за машкиот пол ако се насмевнете …

Насмевката е откриена тајна на нашата емоционална состојба …

Оние кои имаат тенденција да се смеат често, имаат поголема самодоверба …

Шансите да се насмеете се многу поголеми кога сте во друштво отколку сами …

Смеењето е универзален знак на среќа …

Не џабе се рекло ,,насмевката е најдобриот лек”.

Насмевката е единствената крива линија која може да исправи многу нешта. Таа е отпечаток на вашите мисли и во себе содржи различни пораки. Евоцирањето на среќата е резултат на ведра насмевка која со гордост се носи.

Повеќе за д-р Елена Мојсовска >>>

-авторски текст, не смее да се користи зa комерцијални цели и/или реемитување

Д-р Елена Јевтиќ е родена во 1988г во Битола. Средното образование го завршува во гимназијата „Јосип Броз - Тито" - Битола, природно-математичка насока во 2007г. Дипломира на Стоматолошкиот факултет при Универзитетот Нови Сад, Панчево во Јули 2013г. -Доктори.мк претставува место каде што можете да дознаете многу повеќе за Вашето здравје, неговата првенцијата и тераписките модалитети од стручен тим на соработници. Особено задоволство е да бидете дел од еден таков тим на успешни и докажани здравствени лица.