Децата имаат потреби, мајките имаат знаење: помош при дијареа

0

Како и возрасните така и нашите најмлади честопати се судираат со разни алергени, предизвикувачи на инфекции, и воспаленија.

Исто така правилната суплементација на редовната здрава исхрана кај децата е од суштинска важност за нивниот раст и развој.

Имајќи ја во предвид ранливоста на најмладата популација фармацевтските експерти од PharmaS дојдоа до уникатна комбинација која ќе го унапреди здравјето и растот и развојот на децата- најмладиот член на семејството PROBalans:

PROBalans Baby пробиотски капки за деца со витамин Д3 со превентивно и терапевтско дејство!!!

Што е PROBalans Baby?

PROBalans Baby капките се додаток во исхраната наменети за деца до 6 години кои содржат пробиотици нормално присутни во здравата микрофлора кај доенчиња и деца (Lactobacillus rhamnosus SP1) и витамин Д3 кој од најрана возраст се ординира кај децата како стандарден суплемент.

Клучни предности на PROBalans Baby капките?

-Иновативна формула: Пробиотик + vitamin D

-Нема потреба од дополнителна суплементација со vitamin D

-Превентивно и терапевтско дејство

-Едноставно дозирање – 6 капки 1 x дневно независно од оброците

-Без алергени, глутен, лактоза и млечни продукти

-Без мирис и вкус

Зошто PROBalans Baby капките се толку иновативни и како делуваат неговите состојки?

LACTOBACILLUS RHAMNOSUS SP1- Природен и нормален жител на цревната микрофлора кај доенчиња и деца.

Студиите покажуваат статистички значајно подобрување и позитивен клинички одговор при третман на:

-акутна инфективна дијареа предизвикана од rotavirusi

-пост антибиотска дијареа – после третман со антибиотици

-дијареа предизвикана од Clostiridium difficile

-атопичен дерматит

-грчеви (колики) кои најчесто се јавуваат во првите 4 месеци од животот

VITAMIN D3- Потребен за нормален раст и развој на коските кај децата

Vitamin D е познат имуномодулатор:

-има антиинфламаторно дејство

-има заштитно влијание на цревниот зид и ја промовира неговата регенерација

-помага при Crohn-ова болест и улцеративен колит

-Има значаен ефект во намалување на гастроинтестиналните инфекции

-Помага во превенција и третман на атопичен дерматит

Кога да се употребат PROBalans Baby капките?

-За суплементација на vitamin D

-За нормален раст и развој на коските

-За одржување на здрава цревна микрофлора

-За регулирање на дигестивните проблеми

-При бактериски и вирусни дијареи

-За дијареа предизвикана од антибиотици

-За деца склони на алергии

Пред употреба задолжително прочитајте го упатството.

ПхармаС Лекови дооел, Бул.8-ми Септември 2/2-2/5,
1000 Скопје Р.Македонија Т:+389 2 2550 350 Ф:+389 2 2550 351
www.pharmas.hr
www.probalans.hr